Het is niet waar u vooraf voor getekend heeft: scheiden. En als het toch zover komt zorgt het voor veel meer regelwerk dan u vooraf dacht. Een huishouden wordt twee huishoudens met alle gevolgen van dien. Naast de emotionele afhandeling dient u ook op financieel gebied alles af te handelen. Alle gezamenlijke rekeningen moeten omgezet worden naar afzonderlijke rekeningen, maar ook op gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen moet flink wat geregeld worden. Uw adviseur van de Jong & Tump helpt u graag in kaart brengen wat nodig is.
Ja, overnemen inderdaad. Wanneer u gaat scheiden, is het vaak zo dat een van de twee partners elders gaat wonen en dat er gesproken moet worden over het overnemen van de hypotheeklast door een van de twee partners. Gekeken moet worden of dit door u alleen overgenomen kan worden. Kan de hypotheek na de scheiding niet door een van de partners overgenomen worden dan zal mogelijk uw gezamenlijk huis verkocht moeten worden en zult u ieder afzonderlijk een nieuwe woning moeten zoeken.
Met het vinden van een nieuwe woning gaan ook de verzekeringen voor huis en gezin veranderen. U sluit nu immers een verzekering af voor een ander huis of appartement en de gezinssamenstelling wijzigt. Wanneer u elders gaat wonen na een scheiding heeft u voor uw nieuwe huis woonhuisverzekeringen nodig. Ook uw aansprakelijkheidsverzekering verandert, net als uw rechtsbijstandverzekering. En mogelijk heeft u een doorlopende reisverzekering? Samen komt dit mogelijk tot een flink aantal wijzigingen die aangebracht moeten worden.
Tijdens uw huwelijk heeft u mogelijk gezamenlijk pensioen opgebouwd. U of uw partner heeft dan mogelijk recht op een deel van het opgebouwde pensioen. Wanneer u getrouwd bent geweest en u bent aangemeld bij uw partners pensioenuitvoerder of -verzekeraar (of andersom) en u of uw partner heeft in loondienst gewerkt waar pensioen is opgebouwd, dan is het mogelijk dat u recht heeft op een deel van het opgebouwde pensioenvermogen. Ditzelfde geldt uiteraard ook andersom. Dit vermogen moet verdeeld of gesplitst worden. Hierbij wordt gekeken hoe dit verdeeld moet gaan worden en welke afspraken u op voorhand gemaakt heeft. Wij raden aan om altijd uw financieel adviseur te raadplegen wanneer u het opgebouwde pensioen wilt verdelen of splitsen. Deze brengt de mogelijkheden voor u beiden in kaart en helpt u de juiste vorm kiezen.
Een echtscheiding is vaak een vervelende periode waar veel zaken geregeld moeten worden. Naast de emotionele aspecten moeten er vaak op financieel gebied moeilijke keuzes gemaakt worden. Een financieel adviseur van de Jong & Tump helpt u graag de zaken helder op een rij zetten en adviseert u over moeilijke keuzes in het hele proces van scheiden en verder gaan. Neem vandaag nog contact op voor een gesprek.
Wij zijn hét adres voor al uw verzekeringen en andere financiële zaken voor uw bedrijf en privéleven. Vanuit ons kantoor in Ilpendam stellen onze adviseurs met een nuchtere Noord-Hollandse blik en behulpzame aard alles in het werk om u van onafhankelijk en deskundig advies te voorzien. Altijd met het oog op het aangaan van een langdurige samenwerking.
Onze adviseurs houden hun kennis van de markt up-to-date om u zo te kunnen blijven ondersteunen. Daarbij gaat het niet zozeer over het afsluiten van de verzekering maar om ondersteuning wanneer u het nodig heeft. Excellente service bij schadeafhandeling bijvoorbeeld, maar ook regelmatige controle of uw pakket nog aansluit bij uw wensen. Zo kunt u er bij de Jong & Tump op vertrouwen dat uw financiële zaken goed geregeld zijn. Zoals het hoort.