Bedrijfspensioen

Een Bedrijfspensioen of collectief pensioen regelen voor uw werknemers is niet verplicht tenzij dit in de CAO van uw branche is opgenomen. Een collectief pensioen is een aanvulling op de AOW. Alleen van een AOW kunnen uw werknemers niet rondkomen wanneer zij met pensioen gaan. Zeker nu de pensioenwet over een tijdje gaat veranderen is het belangrijk voor werknemers om op de juiste manier pensioen op te bouwen. Alleen zo zijn uw werknemers verzekerd van een goede oudedagsvoorziening en daar kunt u als werkgever aan bijdragen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Wanneer een bedrijfspensioen niet direct vereist is in de CAO van uw branche is het een goede secundaire arbeidsvoorwaarden die u uw werknemers kunt bieden. Dit maakt bovendien dat u een aantrekkelijke werkgever bent voor nieuwe medewerkers. Een belangrijk punt in een krappe arbeidsmarkt wanneer u regelmatig op zoek bent naar nieuw personeel.

Opzetten van een pensioenregeling

Wanneer aansluiting bij een bedrijfstakpensioenfonds niet verplicht is, kunt u zelf een eigen pensioenregeling opzetten. U kunt dit helemaal naar wens en budget vormgeven. Zo zorgt u ervoor dat uw pensioenzaken en die van uw personeel goed geregeld zijn. Een adviseur van de Jong & Tump in in Ilpendam vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

Bedrijfspensioen

 

Download de informatiesheets

Bedrijfspensioen

Wat is uw situatie: