Ik ga personeel aannemen

De zaken gaan goed. Proficiat! U heeft als zelfstandige hard gewerkt om uw zaak op te bouwen en nu wordt het tijd om extra handjes in te schakelen. Een mooi punt om te bereiken, maar ook wel een beetje spannend. Want bij het aannemen van personeel gaat het niet alleen om het vinden van de juiste persoon om uw bedrijf te vertegenwoordigen, maar ook om een volledig nieuwe zorgplicht voor uw als ondernemer. Voorheen zorgde u voor uzelf en uw toekomst, maar vanaf nu gaat u ook zorgen voor uw werknemer.

Welke zorgplichten krijg ik als werkgever?

Als werkgever bent u verplicht om de veiligheid en gezondheid van uw werknemer te beschermen. Dit houdt in dat u maatregelen moet treffen die ervoor zorgen dat uw werknemer geen schade lijdt door bedrijfsongevallen of beroepsziekten tijdens het uitoefenen van zijn werkzaamheden. U moet voldoen aan de arbo-wetgeving en betaalt premie voor de wettelijk verplichte werknemersverzekeringen (WW, Ziektewet, WIA en WAO).

Waar kan ik mij als werkgever voor verzekeren?

U wilt dat uw werknemer u ziet als een goede werkgever. Die positieve uitstraling zorgt immers voor een tevreden werknemer die voor u door het vuur gaat en zich inzet voor de zaak. Wanneer uw werknemer echter ziek wordt heeft u ook een zorgplicht als werkgever. Als bedrijf bent u bij wet voor twee jaar verplicht om het loon van uw zieke werknemer door te betalen. Dit kan een flinke invloed hebben op uw bedrijfsvoering. Met een goede verzuimverzekering bent u voor (een deel van) deze kosten verzekerd. Ook voor de schade door een bedrijfsongeval kunt u zich verzekeren, namelijk middels een ongevallenverzekering. Zo verzekert u uw werknemer of de nabestaanden van een eenmalige uitkering als deze door een bedrijfsongeval blijvend invalide raakt of zelfs komt te overlijden.

Lees meer over:

Waar kan ik mij als werkgever mee onderscheiden?

Een goede werknemer onderscheidt zich van zijn concurrenten door zijn werknemers iets extra’s te bieden. De secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit kan door uw werknemers een goede pensioenregeling aan te bieden, maar ook door bepaalde verzekeringen voor ze beschikbaar te maken; de zogenaamde collectieve verzekeringen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw werknemers een collectieve ziektekostenverzekering aan te bieden. Door zich via uw collectieve verzekering te verzekeren levert dit uw werknemer mogelijk voordeel op de zorgkosten op. Daarnaast kunt u ook een voorziening treffen voor de werknemer die na 2 jaar ziekte in de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) terechtkomt. Middels een WIA-aanvullingsverzekering zorgt u voor een aanvulling op de WIA-uitkering van uw zieke werknemer.

Lees meer over:

Wilt u weten welke verzekeringen u verplicht en aanvullend kunt afsluiten voor uw werknemers?

Goed advies over uw toekomstige situatie als werkgever is erg belangrijk. De beslissing om iemand in dienst te nemen is veelal commercieel gedreven, maar de consequenties voor uw bedrijf blijven vaak onderbelicht. Ga daarom voor gedegen advies over werknemersverzekeringen naar een van de adviseurs van de Jong & Tump in Ilpendam. Zij zetten voor u de mogelijkheden op een rij en helpen u de juiste keuzes maken. Neem vandaag nog contact op.

Ik ga personeel aannemen