Noodweer en bosbranden op vakantiebestemmingen: enorme drukte bij alarmcentrales

26 juli 2023
Noodweer en bosbranden op vakantiebestemmingen: enorme drukte bij alarmcentrales

Op dit moment vinden in het zuiden van Europa flink wat extreme weersituaties plaats. In Italië, Slovenië en Oostenrijk worden vele vakantiegangers geconfronteerd met hoos- en hagelbuien die voor veel schade zorgen, terwijl op de Griekse en Italiaanse eilanden en in Portugal bosbranden stevig huishouden. Dit extreme weer in het zuiden van Europa zorgt op dit moment voor enorme drukte bij de alarmcentrales.

Alarmcentrales enorm opgeschaald

Uiteraard werken de diverse alarmcentrales met man en macht om al deze meldingen zo goed mogelijk te verwerken. Extreme wachttijden zijn hierin op dit moment niet te voorkomen. Overal is zoveel mogelijk opgeschaald om iedereen zo snel mogelijk te kunnen helpen. Niet alleen bij de verzekeraars, maar ook bij schadepartijen. Heeft u bijvoorbeeld schade aan uw auto? Probeer deze zoveel mogelijk af te dekken totdat u geholpen kunt worden door de alarmcentrale.

De komende dagen nog steeds druk

De verwachting is dat het de komende dagen nog steeds druk is bij de verschillende alarmcentrales en dat het, mede door het grote aantal schadegevallen op de verschillende locaties, moeizaam is om voor iedereen vervangend vervoer te regelen. De medewerkers van de diverse alarmcentrales doen hun uiterste best om dit zo goed mogelijk voor u te regelen.

Belangrijke noodnummers

Wij hopen uiteraard dat u zonder zorgen kunt genieten van een fijne zomervakantie en geen last heeft van deze extreme weerssituaties. Maar mocht er toch iets gebeuren waardoor u snel contact moet zoeken met uw verzekeraar, hebben wij een lijstje met de belangrijkste telefoonnummers voor u samengesteld:

  • Reisverzekering Allianz : 020-5929292
  • Reisverzekering Avero Achmea: 071-3641850
  • Reisverzekering NN : 026-4002390
  • Reisverzekering ASR: 030-2567777
  • Reisverzekering Anker 050-5209996
Meer informatie?